carrière

Wat betekent werk voor jou?

Writing Studying Working Planning Concept

Die vraag werd mij (en alle andere forummers) gesteld op het gloedjenieuwe SaysWho forum. Het subforum heet Carriere, en als er nou iets is wat ik niet heb gemaakt is het wel carriere. Ik heb ooit per ongeluk een gymnasiumdiploma gehaald, heb toen een armzalige poging gedaan om orthopedagogiek te studeren en ben uiteindelijk maar gaan werken. Overal. Omdat een mens nou eenmaal geld nodig heeft. Na zo’n honderddertig uitzendbaantjes in fabrieken kwam ik terecht bij mijn wasserij, en daar zit ik nu na zo’n 2,5 jaar nog steeds, met een vast contract nog wel en naar volle tevredenheid.


Maar wat ik er nou zo leuk aan vind? In ieder geval niet de carriereperspectieven, want die heb ik niet. En het loon is ook al niet leuk. Ik geloof dat ik mijn voldoening vooral haal uit het feit dat ik samen met mijn collega’s die arme ouwe mensjes in die verzorgingshuizen toch elke keer weer weet te voorzien van schone kleren. En we hebben ook best lol samen, zo onder het vouwen en strijken en mangelen.


Af en toe denk ik wel eens aan hoe ik ervoor had gestaan als ik daadwerkelijk orthopedagoog was geworden. Dan had ik nu iets als gedragswetenschapper geweest, en dan had ik de casemanagers mogen aansturen van achter een bureau. En dan had ik ook vast een heleboel meer verdiend dan wat ik nu doe. Maar was ik er gelukkiger van geworden? Ik denk het niet. Ik denk dat ik in slaap was gevallen, en zoals het nu is vind ik het wel best. Lekker vouwen, strijken en mangelen en met mijn eigen handjes daadwerkelijk iets bijdragen aan de levenskwaliteit van die ouwe mensjes in verzorgingstehuizen, al is het nog maar zoiets kleins.


Kortom, carriere zegt mij niet zo veel, als ik mijn handjes maar kan laten wapperen. Maar ik kan me ook goed voorstellen dat jij er heel anders over denkt. Kom dat dan vooral vertellen op SaysWho, want daar is plek voor iedereen. Zowel voor carrieretijgers als voor linksdraaiende arbeiders als ondergetekende 

4 Comments

  1. 1

    Ik ben ook niet zo’n carrièrejager. Ik moet me gelukkig voelen in mijn werk en vind het belangrijk leuke collega’s om me heen te hebben. En dat heb ik gelukkig. Vaak wordt er wel tegen me gezegd dat ik veel meer in mijn mars heb en dat ik het hogerop moet zoeken. Maar laat mij maar lekker gelukkig zijn in mijn huidige baan, hier voel ik mij het best.

  2. 2
  3. 3

    Geloof dat ik ook niet zo van de carrière ben. Op mijn favoriete werkplek zaten we met z’n allen bij elkaar, met uitzondering van ons diensthoofd… die zat in z’n eigen hok opgesloten. Dat had voor ons zo wel z’n voordelen, maar voor hem leek het me helemaal niet leuk. Denk dat ik hogere functies al snel te veel theater vind… mensjes die tegenover elkaar acteren dat ze echt Heel Belangrijk zijn. Terwijl hun bijdrage aan het geluk van de wereldbevolking er bijvoorbeeld uit bestaat met een Excelbestand aan te tonen dat er wel wat ondergeschikten weg zouden kunnen. Authentiek voorbeeld. Mag je trots op zijn, als dat je werk is.

  4. 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>