relatie

Een perfecte relatie zonder seks?

Ik ben al tien jaar getrouwd met een hartstikke leuke man, maar in die tijd hebben we eigenlijk nooit een seksleven gehad. Op zich heb ik daar geen probleem mee, want ik heb eigenlijk geen behoefte aan seks en mijn man vindt het ook wel prima zo.
In het begin van onze relatie was seks iets wat moest omdat het zo “hoort”. Het ging niet altijd even gemakkelijk, deed pijn bij mij, en op den duur zijn we er maar gewoon mee gestopt. Eerst dachten we nog wel dat we het opnieuw moesten proberen omdat dat nu eenmaal zo hoort, later ging de druk er af en vonden we het allebei wel prima zo. Voor mij is het goed. Ik denk dat ik aseksueel ben, ik heb nooit behoefte gehad aan seks, wordt niet warm of koud van porno en kan me er eigenlijk ook niet zoveel bij voorstellen dat mensen het geweldig vinden. Maar maatschappelijk is dat niet geaccepteerd.

Seks lijkt te moeten en iedereen moet het leuk vinden, je leest zelfs dat mensen die geen seks hebben abnormaal zijn en ik ben in tijdschriften meer dan eens artikelen tegen gekomen over ‘gevangen zitten in een seksloos huwelijk’. Gevangen nog wel.
In gesprekken met vriendinnen durf ik eigenlijk niet te zeggen dat ik nooit seks heb. Wanneer het over seks gaat doe ik maar wat lacherig mee. Het is al vaker ter sprake gekomen dat mensen die geen seks hebben, in hun ogen niet normaal zijn.
Seks is één van de belangrijkste aspecten in een relatie, zegt men. Maar wat nou als iemand gewoon geen seks wil?

Ik zou zo graag eens gewoon eerlijk willen kunnen zijn over het feit dat ik geen seks heb. Dat ik niet van seks houd en dat ik nooit opgewonden ben.
Helaas lijkt aseksualiteit een enorm taboe te zijn, en dat maakt dat ik me wel eens abnormaal voel. Het is toch raar dat je niet mag zeggen; ik heb geen seks en ik wil dat ook niet?
Alsof je geen goed huwelijk kunt hebben zonder seks.
Mijn huwelijk is prima, ik hou van mijn man (en hij hopelijk van mij), maar toch heb ik een seksloos huwelijk. Is dat verkeerd? Zijn we zo abnormaal? Homoseksualiteit is inmiddels grotendeels geaccepteerd, maar op aseksualiteit rust een taboe. Het lijkt of je er niet over mag praten.
Waarom wordt er altijd gesteld dat je geen goed huwelijk kunt hebben, zonder seks?

Een perfecte relatie zonder seks?
Is dat volgens jullie mogelijk?

3 Comments

 1. 1

  Inderdaad nog een taboe, maar als je beiden prima zonder seks kunt of wil leven, dan heeft een ander daar niets mee te maken.
  Goed geschreven Saysme! :good:

 2. 2

  Aseksualiteit vind ik zeker niet gek. Ieder heeft z’n voorkeuren en als je geen behoeft hebt aan seks allebei, zou ik het ook vooral niet doen. En zeker niet omdat het ‘hoort’. Het klinkt makkelijker dan het is, maar als je er gewoon open over bent, ligt hun reactie niet bij jou maar bij hun. Niet dat dat het minder moeilijk maakt voor jou, maar zei zullen jou er niet minder leuk op vinden. Misschien kijken ze er door jou wel heel anders naar. Open zijn is altijd de beste optie.

 3. 3

  Er is niets wat twee mensen zo samenbind als seks. Als je daar geen behoefte aan hebt dan zal je andere middelen nodig hebben of gevonden hebben die jullie twee samenbinden. In principe is ieder mens een seksueel wezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>